Buuuuuu

Sestavine za dekoracijo:
Breskova marmelada Berce
grobo mlet sladkor
jabolka
lesena nabodala za žar

Priprava:
V nekaj žlic Breskove marmelade Berce dodamo žličko limoninega soka. Vse skupaj dobro premešamo na manjšem krožniku. Na drug krožnik usujemo sladkor. Nato namočimo rob kozarcev najprej v marmelado in nato še v sladkor.
Iz koščkov odrezanih jabolk z ostrim nožem oblikujemo smrtne glave. Manjše lahko plavajo med ledom v pijači, večje pa zataknemo na zobotrebec in položimo v pijačo ob rob kozarcev.

VAaaaMPIiiiR

Sestavine za dekoracijo:
Breskova marmelada Berce
jedilna rdeča barva
grozne jagode
borovnice
manjša nabodalca za žar

Priprava:
V nekaj žlic Breskove marmelade Berce dodamo dve kapljici jedilne rdeče barve in žličko limoninega soka. Vse skupaj na manjšem krožniku dobro premešamo. Nato v to zmes namočimo rob kozarcev.
Z ostrim nožem za lupljenje velikim grozdnim jagodam olupimo tanko kožico. Od peclja previdno odrežemo približno za tretjino jagode. Previdno izdolbeno peške in v jamico namestimo borovnico.
Grozljiva očesa previdno nataknemo na majhna nabodalca za žar. Na vrhnjem robu zrkelj lahko na oko kanemo kapljico rdeče jedilne barve, ki se bo počasi razlezla po grozdni jagodi.

MUuuuMIJAaaa

Sestavine za dekoracijo:
povoj za rane
črn flomaster
bel papir

Priprava:
Povoj za rane ovijemo okoli kozarca in pustimo osko zarezo za oči, ki jih izdelamo jih iz papirja in zataknemo za povoj.

PaaaaJEeeK

Sestavine za dekoracijo:
jabolko
nagelnove žbice
nabodalca za žar
zobotrebci
svež drobnjak

Priprava:
Po celotnem koščku odrezanega jabolka zarežemo križ in pajkove zobe. Za oči zataknemo dve nageljnovi žbici. Če ne želimo, da pajek plava v kozarcu skozi košček jabolka najprej na križ pretaknemo majhna nabodalca za žar. Na koščke zobotrebcev nataknemo stebelca drobnjaka in jih napikamo v hrbet pajka.

DuuuuHEeeC

Sestavine za dekoracijo:
bel čokoladni obliv
male čokoladne ali sladkorne krogljice
temna čokolada

Priprava:
V stopljen bel obliv za cakepopse ali stopljeno belo čokolado pomočimo jagode. V še toplo belo maso najprej vtisnemo čokoladne ali sladkorne krogljice za oči in nanjo kanemo kapljico stopljene temne čokolade. Iz te kapljice s palčko potegnemo usta.

Halloween party…

… Naj bo grozljiv, a presenetljivo poseben z nepogrešljivo sestavino …
Povabite naš VinGin na vaš Halloween žur. V ta namen smo vam na Posestvu Berce za naših pet izvirnih VinGin pijač izdelali navodila za oblikovanje petih Halloween dekoracij za vaše kozarce.
Tudi recepte za koktajle najdete na naši spletni strani. Za vas smo jih pripravili v sodelovanju s priznanim barmanom Anžetom Tomšičem.

VinGin