SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

  • Krompir – 250 g
  • Jajca – 6 kom
  • Moka – približno 120 g
  • Radenska – 1 dcl
  • Peteršilj – šopek
  • Sir v slanici – 80 g
  • Sveži šparglji – 500 g
  • Staran vinski kis s česnom BERCE – 1 dcl

PRIPRAVA:

Krompir olupimo, naribamo in ga skuhamo. Ko je kuhan, ga ohladimo pod mrzlo vodo in odcedimo.

Dve jajci stepemo, dodamo radensko, moko in sir v slanici, da dobimo gosto gladko maso. Dodamo kuhan krompir, nasekljan peteršilj ter solimo in popramo. Vaflje spečemo v aparatu za vaflje.

Medtem skuhamo jajca (5minut), da bodo mehko kuhana. Šparglje operemo in odstranimo trde olesenele dele. V ponvi na olju jih opečemo, solimo, popramo in ko so že skoraj pečeni, jih zalijemo s staranim vinski kisom s česnom Berce. Pokuhamo jih še 1 minuto.

Vafelj serviramo na krožnik, nanj položimo šparglje,  prelijemo z malo tekočine, ki je ostala od pečenih špargljev. Olupimo jajce, cel rumenjak položimo na šparglje, beljak pa naribamo. Namesto kuhanih jajc lahko pripravimo tudi poširana jajca.

Julijana Krapež

Julijana Krapež je širši javnosti znana kot srčna tekmovalka v televizijski oddaji Gostilna išče šefa.

Sama pravi, da je bila njena pot do perfekcije v kuhinji nenavadna. Izobrazbo je namreč pridobivala v popolnoma drugi smeri. Po končani srednji zdravstveni šoli je vpisala študij na višji šoli za geodezijo. In na koncu pristala v kuhinji – med vonji in okusi. A v resnici se je njeno poslanstvo nakazovalo še pred usodno oddajo. Zadnja študentska leta se je preko študentskega dela znašla na Dvorcu Zemono, kjer ji je kuhinja nezavedno in dokončno zlezla pod kožo. Televizijski šov Gostilna išče šefa je vzela za zanimiv izziv in brez nekih velikih pričakovanj dosegla finale. Od šova dalje, že osem let, je zvesta Restavraciji Strelec, prestižni kulinarični destinaciji na Ljubljanskem gradu. Tam kot sous chef, desna roka Igorja Jagodica živi svoje poslanstvo. Rada ima izzive v kuhinji in izven nje, med znanimi recepti in pri preizkušanju novih. Uživa v dobrih domačih okusih, kot zaprisežena lokalpatriotka je promotorka vipavskih okusov, veseli pa jo tudi  raziskovanje vsega novega.

Stanka Berce k jedi priporoča:

BERCE ZELEN