SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
- Sveži jurčki – 200 g
- Radič – 50 g
- Rukola – 20 g
- Sol, poper
- Piranski solni cvet
- Oljčno olje – 1 dl
- Balzamični kis Berce
- Nariban parmezan – 40 g
PRIPRAVA:
Jurčke narežemo na tanke rezine. Položimo jih na liste mladega radiča, rukole in nariban parmezan. Pokapamo z oljčnim oljem in balzamičnim kisom.
Matjaž Cotič
Matjaž Cotič je vrhunski kulinarčni mojster, doma iz Vipavske doline, naš sosed in prijatelj.
S svojimi kulinaričnimi mojstrovinami je razvajal brbončice zahtevnih gostov v mnogih znanih restavracijah, med drugim kot glavni chef kuhinje restavracije Di Vino.
Za svojo izvrstnost je bil nagrajen z naslovom vice svetovnega prvaka na svetovnem prvenstvu v pripravi in kuhanju testenin v Italiji, leta 2015. Kot nekdanji član slovenske kuharske reprezentance je svoje mojstrstvo dokazoval tudi na kuharski olimpijadi in na svetovnem prvenstvu. Je mojster avtentičnih okusov in spajanja njih z vinom.