SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

  • Sveži jurčki – 200 g
  • Radič – 50 g
  • Rukola – 20 g
  • Sol, poper
  • Piranski solni cvet
  • Oljčno olje – 1 dl
  • Balzamični kis Berce
  • Nariban parmezan – 40 g

PRIPRAVA:

Jurčke narežemo na tanke rezine. Položimo jih na liste mladega radiča, rukole in nariban parmezan. Pokapamo z oljčnim oljem in balzamičnim kisom.

Matjaž Cotič

Matjaž Cotič je vrhunski kulinarčni mojster, doma iz Vipavske doline, naš sosed in prijatelj.

S svojimi kulinaričnimi mojstrovinami je razvajal brbončice zahtevnih gostov v mnogih znanih restavracijah, med drugim kot glavni chef kuhinje restavracije Di Vino.

Za svojo izvrstnost je bil nagrajen z naslovom vice svetovnega prvaka na svetovnem prvenstvu v pripravi in kuhanju testenin v Italiji, leta 2015. Kot nekdanji član slovenske kuharske reprezentance je svoje mojstrstvo dokazoval tudi na kuharski olimpijadi in na svetovnem prvenstvu. Je mojster avtentičnih okusov in spajanja njih z vinom.

Stanka Berce k jedi priporoča:

ORANŽNA REBULA BERCE