NAŠA ZGODBA

Posestvo smo Bercetovi – družina, ki na lastni zemlji na robu Vipavske doline skupaj dela, a se tudi skupaj veseli, ustvarja, potuje in živi.

Delo na lastni zemlji je naša najvišja vrednota in način življenja, ki po naših žilah teče iz generacije v generacijo.

Že stoletja smo vinarji.

Več kot 500 let je dolga naša vinarska tradicija. Po rodovniških knjigah in drugih zapisih jo je mogoče slediti vse do leta 1400. Iz tistega leta izvira najstarejši znani zapis našega priimka v kraju Dornberk, zapis o plačilu fevda za vinograd, ki ga imamo še danes v lasti.

Naša dolga tradicija je dokaz vztrajnosti in predanosti, zato smo jo ovekovečili in ohranili na družinskem drevesu rodbine Berce.

Vinarsko znanje se je v njej – saj kri ni voda – prenašalo iz roda v rod in hkrati šlo v korak s časom.

V zemljo sva zasadila vizijo o družinskem posestvu.

S trudom in pogumom jo uresničujemo vsak dan.

Najprej so bile sanje, ki so dozorele kmalu po študiju. Stanka, živilska tehnologinja, in Matjaž, agronom, sva imela skupno vizijo in skupen cilj. Ustvariti družinsko posestvo po vzoru tistih, ki sva jih kot študenta spoznala v tujini – Italiji in Franciji.

Začela sva z majhnim, z 1 ha vinograda in 1 ha breskovih nasadov, znanjem in odločenostjo, da sanje uresničiva.

Že v samem začetku sva se odločila, da bo najina družina živela od posestva, da bo to naš edini vir zaslužka. Vse odtlej slediva začrtani viziji.

Iz malega je s trudom in postopoma zraslo današnje posestvo. Naši vinogradi se danes razprostirajo na 32 hektarjih v Vipavski dolini. Vse grozdje z naših trsov predelamo v vino pod lastno blagovno znamko Berce. Iz izzivov, ki jih je pred nas postavljalo življenje, in z ustvarjalnim nemirom smo ob vinu razvili tudi druge domače izdelke: kis, marmelade in žgane pijače.

Družina je srce najinega posestva.

Najini trije otroci: Marko, Miha in Staša, so najina ekipa. Vsak od njih je pomemben člen našega družinskega posestva. Nastalo je po poti, kot del našega družinskega življenja. Iz dneva v dan, v začrtani smeri. 

NAJINA ZGODBA

Naše poslanstvo je v pristnih, kakovostnih izdelkih – v okusih, ki prebujajo čute.

Verjamemo v kakovost in pristne izdelke, ki so plod tradicionalne pridelave in sodobnega tehnološkega znanja.

Največja nagrada za naš trud so zadovoljni kupci. Želimo, da bi srčnost, predanost, povezanost z naravo in pozitiven odnos do življenja okusili tudi v naših izdelkih.

Zato ne ponujamo ničesar, kar se ne bi vsak dan znašlo tudi na naši domači mizi, ničesar, kar ne bi zraslo na naši domači, sončni vipavski zemlji.

TRGOVINA

NAŠI VINOGRADI

Naših 52 hektarjev vinogradov je široko razsejanih po okoliških gričih rodnega Dornberka.

Obilje sort, toplina sonc in, lepote Vipavske doline, žarijo v kapljah našega vina. 

S soncem obsijane trte, zazrte v Vipavsko dolino, negujemo s posebno skrbnostjo.  Na naših trsih zori kar devet sort- vse , kar jih premore Vipavska dolina: avtohtona sorta zelen, merlot, sauvignon, cabernet sauvignon, modri pinot, chardonnay, barbera, rebula in malvazija.

Čarovnija vina nastane z znanjem kletarja in njegovim osebnim pečatom.

Z uporabo kar petih različnih tehnoloških postopkov v naši kleti  darove narave donegujemo v kar 15 različnh prestižnh buteljk vrhunskega vina, pa tudi kakovostno vino, hišne cuveeje in tradicionalno zvrst Vrtovčan, ki je doma v Vipavski dolini.

VINA BERCE