Vina Vipava Classic

Zaradi svoje prijetne svežine, sadnosti, lahkotnosti in pitnosti so to vina, s katerimi se lahko vrhunsko razvajamo vsakodnevno ob dobrem obroku.

Vina iz te linije izžarevajo svežino, sadnost, eleganco in značilno mineralno noto, ki jo ponuja Vipavska dolina. Vina so ustvarjena za vsakodnevno razvajanje pri kosilu, večerji ali popoldanski malici. S pestro izbiro vin Berce, si lahko vsak dan ob različni jedi privoščite vino, ki se sklada z vašim menijem in si tako naredite popoln obrok. Ta vina so vina zadnjega ali predzadnjega letnika.

KLASIČNA TEHNOLOGIJA

je namenjena pridelavi sveže linije vina. Sveža vina so vzgojena iz grozdja, ki je obrano v polni zrelosti, njegova sladkorna stopnja pa se giblje med 80-85° Oe (180-200 g sladkorja/l), vsebovati mora 6 do 10 g skupnih kislin/liter. Celoten postopek predelave grozdja je zelo hiter, zaradi preprečevanja oksidacije v času pred fermentacijo. Fermentacija poteka pri nizkih temperaturah, zato da v vinu ohranimo čim več aromatičnih spojin. Zorenje vina v celoti poteka v inox posodah, ob nadzorovani temperaturi in zaščiteno pred oksidacijo.