Politika piškotkov

  1. Kaj so piškotki?

Piškotki so datoteke, ki se shranijo v naprave uporabnika, s katerimi le-ta dostopa do spletne strani. Njihov namen je prepoznavanje posameznih naprav in nastavitev, ki jih uporabnik uporablja pri dostopu na določeno spletno mesto. Piškotke uporablja večina spletnih mest z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spremljanja statistike obiska. Razlog za uporabo piškotkov na našem spletnem mestu je možnost, da z njihovo pomočjo ocenjujemo učinkovitost zasnove spletnega mesta ter tudi ustreznost vsebine na podstraneh.

O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete na spodnji povezavi.

https://www.ip-rs.si/varstvo-osebnih-podatkov/informacijske-tehnologije-in-osebni-podatki/piskotki-odgovori-na-pogosta-vprasanja/

  1. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo

 

IME PIŠKOTKA NAMEN TRAJANJE
EuCookieLaw  shrani uporabnikove preference 1 leto
Google Analytics zabeleži razlikovanje med uporabniki in sejami 2 leti
Facebook zabeleži uporabnike 1 leto

 

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo dodatnih osebnih podatkov uporabnika, na kar sam ni pristal in s čimer bi ga bilo mogoče osebno prepoznati. Piškotki ne morejo poškodovati uporabnikovega računalnika, tablice ali mobilnega telefona.

  1. Priglasitev

Za uporabo piškotkov se odloča uporabnik sam. S priglasitvijo (s klikom na gumb se strinjam) se strinja, da spletna stran nastavi piškotke na njegovem računalniku ali mobilni napravi in sicer do preklica ali izbrisa, do katerega ima uporabnik vso pravico. V primeru, da uporabnik piškotke onemogoči, mu nekatere podstrani morda ne bodo delovale pravilno.

  1. Spreminjanje nastavitev piškotkov

Če želi uporabnik spremeniti način uporabe piškotkov, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to stori z ustrezno spremembo nastavitev v svojem brskalniku. Večina brskalnikov omogoča, da uporabnik sprejme ali zavrne vse piškotke, sprejme samo določeno vrsto piškotkov ali pa preprosto opozori, da želi stran piškotke shraniti. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, se lahko tudi enostavno izbriše. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Za več informacij  naj se uporabnik obrne na brskalnikovo pomoč uporabnikom.

  1. Objava sprememb

Vsaka sprememba Politike piškotkov bo objavljena na tem spletnem mestu.

Posodobljeno: 13.11.2020