Alkimija vipavskih okusov

Žgane pijače posestva Berce imajo svojo zgodbo- temeljijo na naših trtah in vinarskem znanju.
Vsi naši izdelki imajo osnovo v lastnem žganju, ki ga z destilacijo ustvarjamo iz vinskih droži. Kar je pri predelavi vina lahko stranski produkt, je za nas suho zlato.
Žganje, narejeno iz vinskh droži je v primerjavi z žganjem, ki nastane iz drugih surovin, blagega okusa, brez očitnega priokusa po žganju.
Za naš pristop je to izjemnega pomena. Naša filozofija je ustvarjanje avtentičnih okusov, za katere želimo, da so čimbolj čisti in pristni, ter ustvarjanje izdelkov, katerih sestavine so v celoti pridelane na našem posestvu ali v Vipavski dolini.
Klasične in priljubljene okuse tradicionalnih likerjev smo naredili po svoje in jih tako začinili s kančkom našega karakterja.

Od refoška in breskev, do brina in zelišč

Refoškov liker Berce
Naša izpeljanka teranovega likerja.

VEČ

Breskov liker Berce
Preplet arome vipavskih breskev in belega vina.

VEČ

Zeliščni liker 46 vipavskih zelišč
Velika posebnost našega posestva.

VEČ

Brinovo žganje- Q če bit 
Specialno domače žganje iz brinovih jagod.

VEČ

Za vsako bolezen rož’ca raste

Vsem nam kdaj nekaj manjka, v želodcu se ne počutimo dobro, prebava nam dela težave, čutimo, da se nas nekaj loteva… Ne vemo točno, kaj je vzrok našim težavam, a ob takšnih majhnih nelagodnostih kar nagonsko posežemo po zeliščih. Njihove dobrobiti so najboljše v obliki izvlečka, v mešanici, namočeni v žganju.

Zeliščni liker Berce 46 vipavskih zelišč je nastal prav tako – iz lastne potrebe in darov narave.

Zelišča za naš liker nabiramo vse leto – začnemo z lapuhom, čez leto naberemo preostalih 44 in zaključimo z brinovimi jagodami.

Vsa zelišča namočimo v domačem žganju, precedimo in polnimo v steklenice.

Edinstveno aromo našemu likerju daje kar 46 zelišč in rastlin Vipavske doline: lapuh, trobentice, vijolice, listi gozdnih jagod, smrekovi vršički, vršički jelke, cvet regrata, cvet bele detelje, rman, njivska preslica, rumena lakota, ranjak, materina dušica, janež, marjetica, kumina, kamilica, brinove jagode, pljučnik, regrat, lipa, divja češnja, arnika, tavžentroža, borovnica, majaron, šentjanževka, robida, ozkolistni in širokolistni trpotec, melisa, črna meta, pelin, žajbelj, akacija, vinska rutica, ognjič, ajbiš, srčna moč, rožmarin, bezeg, sladki pelin, zeleni oreh, ameriški slamnik, divji kostanj-cvet in plahtica.

Razvaja nas z okusom po zeliščih s sladkasto noto, rahlo v ozadju tudi pogreni, kar da izdelku piko na i.

Uživamo ga po malem – po žličkah, majhnih mericah, občasno, po potrebi.

TRGOVINA
PRIJAVA NA E-NOVICE