Za vsako bolezen rož’ca raste
Vsem nam kdaj nekaj manjka, v želodcu se ne počutimo dobro, prebava nam dela težave, čutimo, da se nas nekaj loteva… Ne vemo točno, kaj je vzrok našim težavam, a ob takšnih majhnih nelagodnostih kar nagonsko posežemo po zeliščih. Njihove dobrobiti so najboljše v obliki izvlečka, v mešanici, namočeni v žganju.
Zeliščni liker Berce 46 vipavskih zelišč je nastal prav tako – iz lastne potrebe in darov narave.
Zelišča za naš liker nabiramo vse leto – začnemo z lapuhom, čez leto naberemo preostalih 44 in zaključimo z brinovimi jagodami.
Vsa zelišča namočimo v domačem žganju, precedimo in polnimo v steklenice.
Edinstveno aromo našemu likerju daje kar 46 zelišč in rastlin Vipavske doline: lapuh, trobentice, vijolice, listi gozdnih jagod, smrekovi vršički, vršički jelke, cvet regrata, cvet bele detelje, rman, njivska preslica, rumena lakota, ranjak, materina dušica, janež, marjetica, kumina, kamilica, brinove jagode, pljučnik, regrat, lipa, divja češnja, arnika, tavžentroža, borovnica, majaron, šentjanževka, robida, ozkolistni in širokolistni trpotec, melisa, črna meta, pelin, žajbelj, akacija, vinska rutica, ognjič, ajbiš, srčna moč, rožmarin, bezeg, sladki pelin, zeleni oreh, ameriški slamnik, divji kostanj-cvet in plahtica.
Razvaja nas z okusom po zeliščih s sladkasto noto, rahlo v ozadju tudi pogreni, kar da izdelku piko na i.
Uživamo ga po malem – po žličkah, majhnih mericah, občasno, po potrebi.
TRGOVINA