Penine NATIVE fest

Dar vinogradov avtohtonih sort. Pionirji – vizionarji smo jih sami vzgojili iz enega trsa. Naša izvirna posebnost, za strastne poznavalce.

PROIZVODNJA PENIN PO KLASIČNI METODI (vrenje v steklenici)

Grozdje za ta postopek zahteva določene kakovostne parametre: ustrezno stopnjo sladkorja in ustrezne kisline. Zato je priprava na čas trganja grozdja za penine bistvenega pomena, da ulovimo pravi dan trgatve. Osnovno vino pridelamo enako kot pri klasičnem tehnološkem postopku. Temu vinu kasneje dodamo sladkor, kvasovke in ga napolnimo v steklenice. V vsaki steklenici se začne fermentacija posebej, zato je vsaka steklenica penine unikat zase. Fermentacija v steklenici traja več mesecev, nakar na finih drožeh lahko odleži še par let. S časom ležanja na drožeh raste tudi kakovost in cena steklenice. Ko se v hiši odločimo, da bi bila primerna za promet, gredo steklenice na stresanje, kjer se usedlina sesede v vrat steklenice. To odstranimo z zamrznitvijo vratu steklenice in steklenico odpremo. Pri tem postopku zmrznjen vratni del z usedlino odnese pritisk ven. Kar ostane v steklenici, je čista, bistra penina. Steklenice ponovno zapremo s plutovinastim zamaškom, košarico in steklenico do konca opremimo z etiketo. V pridelavo vsake unikatne steklenice penine je vloženega veliko časa in znanja.

 
-17%
-17%
15,00
Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
-17%
-17%
30,00
Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka