SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

  • uležan rostbif – 800 g
  • sveža zelišča (timijan, žajbelj, rožmarin)– 10 g
  • piranski solni cvet
  • oljčno olje – 1 dl
  • maslo – 40 g
  • jurčki – 300 g
  • timijan- ščepec
  • peteršilj – 20 g
  • česen- 1 strok
  • sol, poper

PRIPRAVA:

Rostbif popečemo z obeh strani( 7,5 minute na vsaki strani), začinimo s solnim cvetom in sesekljanimi zelišči.

Narezane jurčke popražimo na razpuščenem maslu, ki smo mu dodali timijan, strt česen in sesekljan peteršilj. Rahlo popražimo in začinimo s poprom.

Meso narežemo na tanko. Ob meso serviramo sotirane jurčke ter prelijemo z razpuščenim maslom. Posujemo s piranskim solnim cvetom.

Matjaž Cotič

Matjaž Cotič je vrhunski kulinarčni mojster, doma iz Vipavske doline, naš sosed in prijatelj.

S svojimi kulinaričnimi mojstrovinami je razvajal brbončice zahtevnih gostov v mnogih znanih restavracijah, med drugim kot glavni chef kuhinje restavracije Di Vino.

Za svojo izvrstnost je bil nagrajen z naslovom vice svetovnega prvakana svetovnem prvenstvu v pripravi in kuhanju testeninv Italiji, leta 2015. Kot nekdanji član slovenske kuharske reprezentance je svoje mojstrstvo dokazoval tudi na kuharski olimpijadi in na svetovnem prvenstvu. Je mojster avtentičnih okusov in spajanja njih z vinom.

Stanka Berce k jedi priporoča:

CABERNET SAUVIGNON