SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

Testo za raviole:

  • jajčni rumenjak- 4 kos
  • moka – 100 g

Nadev za raviole:

  • albuminska skuta – 80 g
  • meta – ščepec ali par listov
  • jajce za premaz- 1 kos
  • sol, poper

Jagenjčkov ragu:

  • jagnjetina – 400 g (stegno, pleče ali hrbet)
  • por – 50 g
  • korenček – 50 g
  • sveža zelišča (timijan, majaron, rožmarin, žajbelj) – 10 g
  • sol, poper
  • belo vino – 1 dl Berce Cuvée belo – gospodarjeva zvrst
  • maslo – 30 g
  • škrob – 10 g
  • albuminska skuta za posip – 40 g

PRIPRAVA:

Pripravimo testo za raviole. Moko stresemo v posodo. Dodamo jajčne rumenjake, žlico olja, sol in če rumenjaki niso dovolj veliki in je testo presuho, dodamo malo vode. Ročno ali strojno gnetemo testo 10 do 15 minut. Dobro pregneteno testo pokrijemo in pustimo počivati pol ure.

Pripravimo ragu. Zelenjavo sesekljamo in sotiramo, nato ji dodamo na kocke narezano jagnjetino in zelišča. Dušimo toliko časa, da se meso zmehča. Zmehčano meso prelijemo z belim vinom, ragu še začinimo s soljo in poprom, dodamo maslo ter zgostimo s škrobom.

Medtem pripravimo raviole. Naredimo nadev iz jajca, skute, mete, soli in popra. Razvaljamo testo na 1 mm debelo in oblikujemo ter nadevamo raviole. Raviole skuhamo v slanem kropu. Kuhani so, ko priplavajo na površino. Kuhane in odcejene raviole položimo v ponev, v kateri smo raztopili maslo.

Raviole serviramo na krožnik in pokapamo z raztopljenim maslom ter prelijemo z jagenjčkovim ragujem. Na vrh posujemo nadrobljeno skuto.

Matjaž Cotič

Matjaž Cotič je vrhunski kulinarčni mojster, doma iz Vipavske doline, naš sosed in prijatelj.

S svojimi kulinaričnimi mojstrovinami je razvajal brbončice zahtevnih gostov v mnogih znanih restavracijah, med drugim kot glavni chef kuhinje restavracije Di Vino.

Za svojo izvrstnost je bil nagrajen z naslovom vice svetovnega prvaka na svetovnem prvenstvu v pripravi in kuhanju testenin v Italiji, leta 2015. Kot nekdanji član slovenske kuharske reprezentance je svoje mojstrstvo dokazoval tudi na kuharski olimpijadi in na svetovnem prvenstvu. Je mojster avtentičnih okusov in spajanja njih z vinom.

Stanka Berce k jedi priporoča:

CHARDONNY BERCE