SESTAVINE ZA 4-5 OSEB:
- Telečje stegno – 0.5 kg
- 2 srednje veliki čebuli
- nekaj žlic olivnega olja
- njoki – 0,5 kg
- divji ali gojeni šparglji : 0, 2 do 0,5 kg (odvisno kaj imate raje, meso ali šparglje)
PRIPRAVA:
Skrivnost vrhunskega okusa te jedi je v tem, da telečje stegno razrežemo na zelo majhne koščke, da jih lahko skupaj z nasekljano čebulo na vročem olivnem olju hitro prepražimo. Medtem v osoljenem kropu skuhamo njoke, jih odcedimo in takoj dodamo k zmehčanemu, prepraženemu mesu.
Šele nato dodamo šparglje. Vse skupaj pražimo še toliko časa, da se stebelca špargljev ne razkuhajo in ostanejo »al dente«.
Po želji lahko jed ob serviranju potresemo tudi s parmezanom.
Matjaž Cotič
Matjaž Cotič je vrhunski kulinarčni mojster, doma iz Vipavske doline, naš sosed in prijatelj.
S svojimi kulinaričnimi mojstrovinami je razvajal brbončice zahtevnih gostov v mnogih znanih restavracijah, med drugim kot glavni chef kuhinje restavracije Di Vino.
Za svojo izvrstnost je bil nagrajen z naslovom vice svetovnega prvaka na svetovnem prvenstvu v pripravi in kuhanju testenin v Italiji, leta 2015. Kot nekdanji član slovenske kuharske reprezentance je svoje mojstrstvo dokazoval tudi na kuharski olimpijadi in na svetovnem prvenstvu. Je mojster avtentičnih okusov in spajanja njih z vinom.