SESTAVINE ZA 4-5 OSEB:

  • Telečje stegno – 0.5 kg
  • 2 srednje veliki čebuli
  • nekaj žlic olivnega olja
  • njoki – 0,5 kg
  • divji ali gojeni šparglji : 0, 2 do 0,5 kg (odvisno kaj imate raje, meso ali šparglje)

PRIPRAVA:

Skrivnost vrhunskega okusa te jedi je v tem, da telečje stegno razrežemo na zelo majhne koščke, da jih lahko skupaj z nasekljano čebulo na vročem olivnem olju hitro prepražimo. Medtem v osoljenem kropu skuhamo njoke, jih odcedimo in takoj dodamo k zmehčanemu, prepraženemu mesu.

Šele nato dodamo šparglje. Vse skupaj pražimo še toliko časa, da se stebelca špargljev ne razkuhajo in ostanejo »al dente«.

Po želji lahko jed ob serviranju potresemo tudi s parmezanom.

Matjaž Cotič

Matjaž Cotič je vrhunski kulinarčni mojster, doma iz Vipavske doline, naš sosed in prijatelj.

S svojimi kulinaričnimi mojstrovinami je razvajal brbončice zahtevnih gostov v mnogih znanih restavracijah, med drugim kot glavni chef kuhinje restavracije Di Vino.

Za svojo izvrstnost je bil nagrajen z naslovom vice svetovnega prvaka na svetovnem prvenstvu v pripravi in kuhanju testenin v Italiji, leta 2015. Kot nekdanji član slovenske kuharske reprezentance je svoje mojstrstvo dokazoval tudi na kuharski olimpijadi in na svetovnem prvenstvu. Je mojster avtentičnih okusov in spajanja njih z vinom.

Stanka Berce k jedi priporoča:

ZELEN BERCE