SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
Svinjska roladica:
- Razkoščičena svinjska rebra – 1000 g
- Sesekljana zelišča (timijan, žajbelj, rožmarin, majaron, lovor)– 10 g
- Sol, poper
- Balzamični kis Berce
- Mrežica (svinjska) za zavijanje – 1 kos
Krompir:
- Krompir – 400 g
- Rožmarin, sol, poper
Zelenjava:
- Paprika – 50 g
- Bučke – 50 g
- Jajčevci – 50 g
- Buča (hokaido ali muškatna) – 50 g
- Por – 30 g
- Sol, poper, timijan
PRIPRAVA:
Razkoščičena rebra začinimo: solimo, popramo, natremo s sesekljanimi zelišči in pokapamo z balzamičnim kisom . Zavijemo v mrežico.
Krompir olupimo, narežemo, začinomo s soljo, poprom in rožmarinom. Krompir naložimo v pekač, pokapamo z oljem in prilijemo belo vino. Nanj položimo roladico. Pekač ostavimo v pečico, ogreto na 175°C. Pečemo približno 1,5 ure, roladico večkrat prelijemo s sokom iz pekača.
Zelenjavo narežemo in sotiramo na vroči ponvi, v katero smo dalo oljčno olje in timijan. Rahlo zapečemo.
Narezano pečeno roladico serviramo na pečen krompir in jo obdamo s sotirano zelenjavo. Prelijemo z omako iz pekača.
Matjaž Cotič
Matjaž Cotič je vrhunski kulinarčni mojster, doma iz Vipavske doline, naš sosed in prijatelj.
S svojimi kulinaričnimi mojstrovinami je razvajal brbončice zahtevnih gostov v mnogih znanih restavracijah, med drugim kot glavni chef kuhinje restavracije Di Vino.
Za svojo izvrstnost je bil nagrajen z naslovom vice svetovnega prvaka na svetovnem prvenstvu v pripravi in kuhanju testenin v Italiji, leta 2015. Kot nekdanji član slovenske kuharske reprezentance je svoje mojstrstvo dokazoval tudi na kuharski olimpijadi in na svetovnem prvenstvu. Je mojster avtentičnih okusov in spajanja njih z vinom.