SESTAVINE:

  • VinGin Berce – 4 cl
  • limonin sok – 2 cl
  • sladkorni sirup – 1 cl ( iz 5g belega sladkorja)
  • gazirana voda- 10 cl (1 dcl)

PRIPRAVA:

Kozarec (3 dcl) napolnimo z ledom. Vanj natočimo VinGin, limonin sok, sladkorni sirup in dolijemo gazirano vodo. Sestavine premešamo z žlico.

Sladkorni sirup je mešanica sladkorja in vode v razmerju 1:1. Mešanico segrejemo, da se sladkor stopi in ohladimo. Cocktail dekoriramo z rezinami limone ali breskve.

Anže Tomšič

Je flair barman in lastnik portala barman.si.

Ljubezen do mešanja pijač ga je vodila na barmansko akademijo v Ljubljani, kjer se je do odličnosti ozpopolnil v mešanju pijač in atraktivnih veščinah mešanja- FLAIR. Na državnem prvenstvu v atraktivnem mešanju pijač je leta 2011 osvojil 3. mesto, leta 2016 je osvojil 2. mesto na tekmovanju II Havana Grand Prix in se udeležil master class izobraževanja na Kubi. Veščine atraktivnega mešanja je izpopolnjeval pri svetovnem barmanu v tej disciplini – Rodrigu Delpechu iz Argentine, znanje o žganih pijačah pa je izpopolnjeval na Spirit Academy Professional.