SESTAVINE:

VinGin Berce – 4 cl
pomarančni liker (predlagamo Cointreau) – 2 cl
svež sok limete – 1 cl
1 žlička breskove marmelade Berce – 10g

PRIPRAVA:

Kozarec velikosti 3 dcl napolnimo z ledenimi kockami. Odmerjeno količino kock stresemo v električni mešalnik (blender).  Dodamo  VinGin, pomarančni liker, svež limetin sok in breskovo marmelado. Sestavine zmeljemo v ledeno kašo – »frozen drink«.

Postrežemo  ga v martini kozarcu.  Za dekoracijo uporabimo karamelizirano marmelado.

PRIPRAVA KARAMELIZIRANE MARMELADE:

Limeto prerežemo na polovico in jo postavimo v vodoravni položaj tako, da je sočni (prerezani del) zgoraj. Da limeta stoji na mestu, jo lahko tudi spodaj malo prirežemo. Na limeto damo 3g mletega sladkorja in 5g breskove marmelade. Nato z odprtim ognjem (brenerjem) segrevamo sladkor in marmelado tako dolgo, da ta karamelizira. Ko se ohladi, jo s pinceto odstranimo iz limete in postavimo na naš cocktail.

Anže Tomšič

Je flair barman in lastnik portala barman.si.

Ljubezen do mešanja pijač ga je vodila na barmansko akademijo v Ljubljani, kjer se je do odličnosti izpopolnil v mešanju pijač in atraktivnih veščinah mešanja- FLAIR. Na državnem prvenstvu v atraktivnem mešanju pijač je leta 2011 osvojil 3. mesto, leta 2016 je osvojil 2. mesto na tekmovanju II Havana Grand Prix in se udeležil master class izobraževanja na Kubi. Veščine atraktivnega mešanja je izpopolnjeval pri svetovnem barmanu v tej disciplini – Rodrigu Delpechu iz Argentine, znanje o žganih pijačah pa je izpopolnjeval na Spirit Academy Professional.

VINGIN BERCE
BRESKOVA MARMELADA