SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
- bakalar na belo – 100 g
- trilja v šavorju (čebula, vinski kis, lovor, poper) – 100 g
- slani inčuni v olju – 40 g
- slaniki v marinadi – 40 g
- bučke – 80 g
- rukola – 10 g
- češnjev paradižnik – 80 g
- kapre – 20 g
- popečene rezine kruha
PRIPRAVA:
Slane ribice in namaz bakalarja dekorativno serviramo na tanki rezini bučke in rukoli. Okrasimo s češnjevim paradižnikom, kaprami in pokapamo z oljčnim oljem.
Postrežemo s popečenimi rezinami kruha.
Matjaž Cotič
Matjaž Cotič je vrhunski kulinarčni mojster, doma iz Vipavske doline, naš sosed in prijatelj.
S svojimi kulinaričnimi mojstrovinami je razvajal brbončice zahtevnih gostov v mnogih znanih restavracijah, med drugim kot glavni chef kuhinje restavracije Di Vino.
Za svojo izvrstnost je bil nagrajen z naslovom vice svetovnega prvaka na svetovnem prvenstvu v pripravi in kuhanju testenin v Italiji, leta 2015. Kot nekdanji član slovenske kuharske reprezentance je svoje mojstrstvo dokazoval tudi na kuharski olimpijadi in na svetovnem prvenstvu. Je mojster avtentičnih okusov in spajanja njih z vinom.