SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

  • bakalar na belo – 100 g
  • trilja v šavorju (čebula, vinski kis, lovor, poper) – 100 g
  • slani inčuni v olju – 40 g
  • slaniki v marinadi – 40 g
  • bučke – 80 g
  • rukola – 10 g
  • češnjev paradižnik – 80 g
  • kapre – 20 g
  • popečene rezine kruha

PRIPRAVA:

Slane ribice in namaz bakalarja dekorativno serviramo na tanki rezini bučke in rukoli. Okrasimo s češnjevim paradižnikom, kaprami in pokapamo z oljčnim oljem.

Postrežemo s popečenimi rezinami kruha.

Matjaž Cotič

Matjaž Cotič je vrhunski kulinarčni mojster, doma iz Vipavske doline, naš sosed in prijatelj.

S svojimi kulinaričnimi mojstrovinami je razvajal brbončice zahtevnih gostov v mnogih znanih restavracijah, med drugim kot glavni chef kuhinje restavracije Di Vino.

Za svojo izvrstnost je bil nagrajen z naslovom vice svetovnega prvaka na svetovnem prvenstvu v pripravi in kuhanju testenin v Italiji, leta 2015. Kot nekdanji član slovenske kuharske reprezentance je svoje mojstrstvo dokazoval tudi na kuharski olimpijadi in na svetovnem prvenstvu. Je mojster avtentičnih okusov in spajanja njih z vinom.

Stanka Berce k jedi priporoča:

MALVAZIJA BERCE