Grozdje je trgano ročno v mesecu septembru.
Postopek: 24-urna hladna maceracija, nato sledi fermentacija pri nizki temperaturi. Vsaj pol leta na drožeh, nega vino strogo v posodah iz nerjavečega jekla, da se ohrani največ sadnosti in sortne tipičnosti. Pri takih vinih nočemo negovati vin v barik sodih, ker bi z lesnimi notami prekrili vso to sadnost, ki jo sorta ponuja.
Barva: nežne zlatorumene barve.
Vonj in aroma: spominja na jabolka zlati delišes, rumeno sadje kot so suhe marelice in cvetlični med, z odtenki žajblja.
Okus: vonjave iz cvetice se v ustih ponovijo, najdemo še svetne note akacije in jasmina. Vino je močnejše, srednje intenzivno z lepimi kislinami, ki preseneti z aromatičnim profilom in prepriča z eleganco v ustih. V odhajanju daje dolg in mehak pookus.
Nasvet enologinje:
V dobri družbi z:
- dimljenimi ribami,
- belim mesom,
- svežim in poltrdim sirom,
- zelenjavnimi predjedmi.
Temperatura serviranja: 10-12°C.