Grozdje je trgano ročno v mesecu septembru.
Postopek: Maceracija do konca fermentacije, hladna fermentacija. Nega leto in pol v lesenem bariq sodu, nato stekleničenje. Po stekleničenju vino še vsaj pol leta počiva v steklenici.
Barva: zlato rumena barva z oranžnimi odtenki.
Vonj in aroma: Po zrelem sadju in posušenih zeliščih.
Okus: Dolg, razkošen pookus po citrusih in agrumih. Harmonija kislin, polnost telesa in zaznavna mineralnost izredno dopolnjujejo okus, do odličnosti.
Nasvet enologinje:
V dobri družbi z:
- sladicami iz temne čokolade,
- vsemi zelenimi solatami,
- zelenjavo,
- šparglji,
- belim mesom,
- morskimi sadeži,
- različnimi zelenjavnimi rižotami.
- Posebno jo priporočamo k vsem jedem sodobne kuhinje.
Temperatura serviranja: 10-12°C.