Fatalni moški za leto 2021: Aljoša Bagola
Spajanje vrhunskih vin BERCE z hrano kuharskega mojstra Uroša Štefelin iz Vile Podvin ter Hotela in bistroja Linhart.
Ljubljana, 6.10.2021
Fatalni moški za leto 2021: Aljoša Bagola
Spajanje vrhunskih vin BERCE z hrano kuharskega mojstra Uroša Štefelin iz Vile Podvin ter Hotela in bistroja Linhart.
Ljubljana, 6.10.2021
Vrhunsko vino je umetnina, ki zahteva pravilno izbiro kozarca – kjerkoli in kadarkoli!
Zato tudi v naravi postrežemo vino v primernih steklenih kozarcih. Pa vendarle, pri vseh prijetnih druženjih pod milim nebom kozarcev ni nikoli v izobilju. Zato velja nenapisano pravilo: kozarec, ki ga dobiš na začetku, je tvoj zvesti sopotnik, dokler ne zapustiš dogodka. Da nihče ne bo svojega kozarca izgubil ali zamenjal z nekom drugim, sem vam v sliki in besedi pripravila navodila za izdelavo zanimivih označevalcev kozarcev, narejenih iz plutovinastih zamaškov.
Pri izdelavi označevalcev je simpatično to, da lahko poleg plutovinastih zamaškov v označevalec umestite še marsikatero drobnarijo, ki bi drugače končala v košu za smeti.
Iz teh drobnarij, z malo truda in veliko veselja pri ustvarjanju, nastajajo unikatni označevalci, ki bodo personalizirali kozarce vaših gostov.
1. MATERIAL:
Osnova za vse označevalce so rabljeni plutovinasti zamaški in tanka žična vrvica.
Če ste ljubitelj naših marmelad, vam priporočamo, da shranite vrvice, ki se nahajo na naših pokrovčkih. Za označevalce so zelo primerne, saj so ravno toliko kompaktne, da lepo oprimejo peclje kozarcev, a hkrati ravno prav mehke, da vas ne zbodejo v prst, kadar primete za kozarec. Ovite so v naravni odtenek papirja in kot take so popolnoma skladne s široko barvno paleto unikatnih dodatkov, ki jih boste namestili na označevalce. Iz predalov izvlecite vse stare gumbe in nakit, srebne, steklene ter lesene perlice z luknjico …
Za bolj moški pridih označevalca, pa lahko uporabite tudi manjše matice in vijake…
Naj vaša domišljija poleti med oblake.
2. PA ZAČNIMO:
Plutovinaste zamaške razrežite na približno 8 mm debele koščke.
Potem pa lahko naredite osnovo za dve različici označevalcev:
Na obodu koščka zarežite dva ali tri žlebičke v obliki ladjice ali pa koščku zgoraj in spodaj – na premeru – izrežite trikotnike. V obeh primerih se bo v te vdolbinice lepo zagozdila žička.
Vrvice razrežite na 22 cm dolge koščke. V primeru naše »marmeladne« vrvice boste iz ene dobili dva koščka.
Pri prvi različici označevalca vrvico ovijte skozi žlebiček okoli plutovinastega koščka.
Na stičišču s pomočjo klešč trdno primite oba konca vrvice in ju s kleščami dvakrat ali trikrat zavrtite, tako da se po obodu dodobra oprime plutovinastega koščka.
Nato namestite gumb ali kakšen drug dodatek, ki bo zaznamoval označevalec z unikatnim karakterjem.
In hop, na kozarec …
… Vrvico ležerno dvakrat ovijete okoli peclja kozarca. Konca vrvice, ki vam pri tem ostajata, ponovno nežno ovijte okoli peclja kozarca.
Pri drugi različici je postopek izvedbe enak, le da ovijate vrvico po sredini krogca od enega utora do drugega.
Kmalu boste na delovni mizi lahko občudovali svoje umetnine – vsaka bo drugačna in posebna.
Za vaše najdražje pa lahko pripravite označevalce z njihovimi imeni.
Želim vam veliko domišljije pri ustvarjanju in iskrenega navdušenja vaših gostov nad izvirno popestritvijo zabave!
Fatalna Ženska za leto 2019 : Natalija Verboten
Spajanje vrhunskih vin BERCE s hrano kuharskega mojstra Uroša Fakuč iz butičnega hotela in restavracije Dam v Novi Gorici.
Ljubljana 8.10.2019
Fatalna Ženska za leto 2018: Lara Komar
Spajanje vrhunskih vin BERCE z hrano kuharskega mojstra Marka Pavčnik iz restavracije Pavus na Gradu Laško.
V Ljubljani, 5.10.2018