Vina županov Vipavske doline

Gradijo skupno vinsko destinacijo

“Zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina je prvo turistično borzo Vipavske doline Turistična pomlad zaokrožil z razglasitvijo vin županov Vipavske doline, kar je še ena od skupnih zgodb v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina.

NOVA GORICA > Župani Mestne občine Nova Gorica, Občine Ajdovščina in Občine Renče-Vogrsko Klemen Miklavič, Tadej Beočanin in Tarik Žigon so najbolj laskave nazive v skupni vinski zgodbi podelili petim izbrancem, trem iz novogoriške ter po enemu iz ostalih dveh občin. Mestna občina je prvič dobila županovo penino, nagrajeno je bilo posestvo Kraljič iz Tabora nad Dornberkom, županovo belo vino je zelen 2021, županovo rdeče vino pa cabernet sauvignon 2017, oba so pridelali na posestvu Berce iz Drage pri Dornberku. V ajdovski občini je županovo vino postal merlot 2018 Petra Stegovca s posestva Sveti Martin na Brjah, v občini Renče-Vogrsko pa rdeča zvrst rubino 2018 s kmetije Vina Fornazarič z Vogrskega.”

(Primorske novice, 23.3.2022)

Povezava do celotnega članka

(23. 03. 2022). Gradijo skupno vinsko destinacijo. Primorske.si, Pridobljeno s: https://www.primorske.si/primorska/goriska/gradijo-skupno-vinsko-destinacijo

Foto: vir internet Primorske.si https://static.primorske.si/foto/micro/gorica/820352_067-zupanovavina-vinarji_mong.jpg