V izboru za Županovo vino leta 2022 kar dve vini Posestva Berce

Javni zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina sta 21. marca 2022 v Novi Gorici prvič priredila turistični poslovni dogodek Turistična pomlad. V sklopu edinstvene prireditve je potekal svečan dogodek Vina treh županov Vipavske doline, kjer so pri pokušini in izboru najboljših vin sodelovali župan Mestne občine Nova Gorica, župan Občine Ajdovščina in župan Občine Renče-Vogrsko. Dogodek je skupni projekt petih občin Vipavske doline, kar je za lokalni razvoj in prepoznavnost vinarjev še posebej velikega pomena.

V laskavem izboru za Županovo vino Mestne občine Nova Gorica sta zmagala Zelen Berce letnik 2021 v kategoriji belih vin in Cabernet Sauvignon Berce letnik 2017 v kategoriji rdečih vin, kar je ustvarilo prijetno presenečenje in še bolj slavnostno doživetje. Ni namreč pogosto, da v obeh kategorijah zmaga en vinar, zato nam je izbor v veliko čast. Veseli nas, da so ocenjevalci za županovo vino izbrali avtohtono sorto Zelen, ki je prav posebna sorta vin v naši ponudbi.

Zmaga na tako edinstvenem dogodku potrjuje kvaliteto naših izdelkov in dejstvo, da pridelujemo vrhunska vina. Zlasti nas je izbor pozitivno presenetil, ker smo se tekmovanja ponovno udeležili po krajšem premoru. Že med samim dogodkom smo občutili vzhičenost, na koncu pa smo prekipevali od prijetnih vtisov v družbi ljudi, ki so navdušenje delili z nami.

Poleg vrhunske uvrstitve nas razveseljuje spoznanje, da z dobrimi rezultati pridejo tudi nove ideje in svež zagon za proizvajanje izdelkov, ki osrečujejo naše stranke. Veliko nam pomeni, da skupaj z županom pomagamo širiti glas o edinstvenih izdelkih, ki jih premore le Vipavska dolina.

Na izboru za letošnje županovo vino občine Ajdovščina je sodelovalo 16 vipavskih vinarjev in vinark, ki so skupaj prispevali 57 vzorcev vin. Izbrana vina županov Vipavske doline treh občin imajo pomembno vlogo, saj bodo predstavljala občino na vseh najvišjih sprejemih in tako postala pomembno protokolarno darilo za najpomembnejše goste.

Vsa izbrana vina Berce lahko naročite v spletni trgovini: https://www.posestvo-berce.si/kategorija-izdelka/izbrana-vina/.