Stanka Berce sprejeta med Vinske viteze!

Na Posestvu si bomo za vedno zapomnili datum 13. 5. 2023, saj se je ravno takrat obrnil povsem nov list naše zgodbe.

Stanka Berce – steber Posestva, ki stoji za mnogimi uspehi vrhunskih linij vin ter posameznih hišnih inovacij, je bila sprejeta med viteze vina. Ta posebna čast je bila naši Stanki dodeljena na Veliki viteški svečanosti, organizirani v Sevnici pod okriljem Društva Evropski red vitezov vina ter Konzulata za Slovenijo.

Stanka Berce je prava strokovnjakinja na področju enologije, za seboj ima 22 let enološkega svetovanja in pomoči številnim uglednim vinarjem v svoji okolici, na Posestvu pa poleg vinarskega področja nadobudno razvija recepture povsem novih izdelkov ter skrbi za obilje drugih aktivnosti. Akreditacija v redovno stopnjo Hospes, Hospita je za njo izjemen a povsem zaslužen dosežek, ki samo potrjuje njeno angažiranost in predanost.

Izjemna svečanost

Med slovesno ceremonijo so se vsi povabljeni najprej udeležili svečanosti v cerkvi, kjer so novi člani zaprisegli in bili uradno sprejeti med viteze v prisotnosti najvišjih vitezov vinskega reda, konzulov in senatorjev. Nato je sledil manj a še vedno uraden del s pevsko točko sopranistke Anje Žabkar in druženjem ob okusnem kosilu.

Zaobljuba za celo življenje

Stanka je ob sprejemu dala svečano zaobljubo, da bo s svojim poslanstvom v vinskem svetu vzorno zastopala vse vinoljube ter naprej gojila ter širila strast do vinogradništva in vinske kulture.

Predstavljala bo Primorsko Legaturo – eno od 6 Legatur, ki aktivno delujejo v Sloveniji. Skupaj s Stanko je bilo na omenjen dan sprejetih 10 novih članov, med njimi pa ugledni docenti, doktorji in drugi strokovnjaki.

V viteškem redu bo naša Stanka ostala vse življenje ter s časom tudi napredovala v stopnjo vinske Dame.

Iskrene čestitke!