Ekstra domače marmelade iz vipavskega sadja

Ekstra domača marmelada Berce je tako posebnega okusa, ker je »pristno vipavsko sadje v kozarčku«. Sadje, ki dozori v Vipavski dolini, ima poseben okus. Za to sta zaslužna sonce, ki ga je v teh krajih ogromno, ter blaga, mediteranska klima.

Vipavski okusi na žlico- žarek sonca na vašem kruhu

Breskova ekstra domača marmelada Berce je v celoti izdelana ročno. Iz ročno pobranih, ročno prebranih in očiščenih breskev. Kuhamo jo na hitro, da v njej ohranimo čim več vipavskega sonca in prvobitnega okusa po sadju. Zaradi velikega deleža sadja, ki je skrbno izbrano in donegovano na najbolj naraven način, je po okusu skorajda sadje na žlico. Prijetne svetlo rumeno-oranžne barve, z okusom po tipični vipavski breskvi, bo odišavila vaša jutra.

TRGOVINA

Slivova ekstra domača marmelada Berce je v celoti izdelana ročno, iz naravno pridelanih vipavskih sliv. Slive zanjo naberemo na osamelih drevesih starih sliv v Vipavski dolini in  na okoliških gričih. Kuhamo jo na hitro, da v njej ohranimo čim več vipavskega sonca in prvobitnega. Odlično se poda tudi k aromatičnim sirom.

TRGOVINA

Narejene kot doma

Skrivnost naših marmelad je v ravno prav zrelem in kakovostnem sadju ter postopku, ki je enak, kot da bi marmelado kuhali sami, doma.

Sadje zanje pozorno izberemo. Uporabljamo le ekološko vzgojene breskve in naravno pridelane slive z osamelih dreves.

Brez hitenja – z razumevanjem za čas, ki ga narekuje narava

Sadje obiramo, ko je primerne zrelosti – ne premalo, ne preveč zrelo, zdravo, nenagnito, sočno in polno okusa. Zato marmelado kuhamo postopoma, ne naenkrat. Vsako kuhanje opravimo posebej – takrat ko je sadje na vrhuncu svoje kakovosti.

V naših marmeladah je vloženega veliko dela – ročno oberemo, preberemo in očistimo sadje. Na koncu jih ročno opremimo in ozaljšamo.

Brez umetnih dodatkov – narava je mojstrica okusov

Da najbolj izkoristimo naravni okus sadja, marmelado kuhamo na hitro. Dodamo kar najmanj sladkorja, ki je poleg sadja edina sestavina. Umetnih konzervansov in arom ne uporabljamo – zato so v celoti naravne in domače, kot bi jih kuhali sami doma.

Brez bližnjic – pristno in naravno

Ekstra domača marmelada je naziv za najvišji kakovostni razred po pravilniku o kakovosti marmelad, džemov in sorodnih sadnih izdelkov. V to skupino se uvrščajo izdelki z najvišjim predpisanim sadnim deležem.

Spoznajte zgodbo o nastanku marmelade Berce.

PRIJAVA NA E-NOVICE