KAJ SO KAKOVOSTNA VINA?

Kakovostna vina so lažja, enoletna vina. Odlikujejo jih sadnost, svežina in pitnost. So odlična vsakodnevna spremljava k obedu v dobri družbi.

Kakovostna vina so vzgojena iz grozdja, ki je obrano v polni zrelosti, njegova sladkorna stopnja pa se giblje med 80-85° Oe (180-200 g sladkorja/l), vsebovati mora 6 do 10 g skupnih kislin/liter.

KLASIČNA TEHNOLOGIJA

je namenjena pridelavi sveže linije vina. Celoten postopek predelave grozdja je zelo hiter, zaradi preprečevanja oksidacije v času pred fermentacijo. Fermentacija poteka pri nizkih temperaturah, zato da v vinu ohranimo čim več aromatičnih spojin. Zorenje vina v celoti poteka v inox posodah, ob nadzorovani temperaturi in zaščiteno pred oksidacijo.

BELA VINA

VEČ

RDEČA VINA

VEČ

ROSE VINA

VEČ