Jagodna ekstra domača marmelada
Jagodna ekstra domača marmelada je izdelana po našem hišnem receptu. Kuhamo jo na hitro, da v njej ohranimo čim več bogatega okusa na soncu donegovanih jagod. Zaradi velikega deleža sadja je skorajda sadje na žlico, omamnega okusa in vonja po zrelih jagodah in z zelo malo dodanega sladkorja.
Breskova ekstra domača marmelada
Breskova ekstra domača marmelada je v celoti izdelana ročno. Kuhamo jo na hitro, da v njej ohranimo čim več vipavskega sonca in prvobitnega okusa po sadju. Zaradi velikega deleža sadja, ki je skrbno izbrano in donegovano na najbolj naraven način, je po okusu skorajda sadje na žlico. Prijetne svetlo rumeno-oranžne barve, z okusom po tipični vipavski breskvi.
Slivova ekstra domača marmelada
Slivova ekstra domača marmelada je v celoti izdelana ročno, iz sliv, ki so dozorele na vipavskih osamelcih. Kuhamo jo na hitro, da v njej ohranimo čim več vipavskega sonca in prvobitnega okusa po sadju. Zaradi velikega deleža sadja, ki je skrbno izbrano in donegovano na najbolj naraven način, je po okusu enaka, kot bi jo pripravila vaša nona.
Sonček ekstra domača marmelada
Ekstra domača marmelada Sonček je inovacija Posestva Berce. Njena posebnost je dodatek korenja, s katerim smo zaokrožili okus sočnih vipavskih breskev, prijetno svežino pa ji daje dodatek pomarančnega in limoninega soka. Prijetne rumeno-oranžne barve in osvežilnega, energičnega okusa vas bo pripravljene popeljala v nov dan in vas napolnila s sončno energijo.
Staran vinski kis 0,5l
Staran vinski kis, izdelan po klasični metodi s staranjem v lesenih sodih. Ob staranju pridobi temnejšo bordo barvo, okus po značilnem vinskem rdečem kisu pa je bogatejši, polnejši in uravnotežen v svoji kislosti.
Staran vinski kis s česnom 0,5l
Staran vinski kis je izdelan po klasični metodi s staranjem v lesenih sodih. Ob staranju pridobi temnejšo bordo barvo, okus po značilnem vinskem rdečem kisu pa je bogatejši, polnejši in uravnotežen v svoji kislosti. Dodali smo mu še svež česen, ki zaznavo kislosti ojača, zato za pripravo solate porabite manj kisa, hkrati pa se izognete lupljenju česna in neprijetnim koščkom v solati. Kis ne vsebuje koščkov česna, pred polnjenjem ga precedimo.
Refošk
Grozdje je trgano v času od poznega septembra do prvih dni oktobra.
Postopek: Krajša maceracija (6 dni). Nega v posodah iz nerjavečega jekla in rabljenih hrastovih sodih.
Barva: Škrlatna do rubinasta.
Vonj in aroma: spominja na višnjo, robidnico in aronijo.
Okus: V okusu zaznamo polnost, mehkobo in prijetne tanine.
GRATIS Malvazija
Grozdje je trgano v mesecu septembru.
Postopek: Po krajši 6-urni maceraciji nežno stiskano in fermentirano pri nizki temperaturi. Nega pol leta na drožeh v posodah iz nerjavečega jekla.
Barva: Slamnato rumena z zelenimi odtenki.
Vonj in aroma: spominja na cvetove akacije, citrusov, eksotičnega sadja in belega popra.
Okus: svež, zmernega telesa z dolgim pookusom.