Jagodna ekstra domača marmelada
Jagodna ekstra domača marmelada je izdelana po našem hišnem receptu. Kuhamo jo na hitro, da v njej ohranimo čim več bogatega okusa na soncu donegovanih jagod. Zaradi velikega deleža sadja je skorajda sadje na žlico, omamnega okusa in vonja po zrelih jagodah in z zelo malo dodanega sladkorja.
Breskova ekstra domača marmelada
Breskova ekstra domača marmelada je v celoti izdelana ročno. Kuhamo jo na hitro, da v njej ohranimo čim več vipavskega sonca in prvobitnega okusa po sadju. Zaradi velikega deleža sadja, ki je skrbno izbrano in donegovano na najbolj naraven način, je po okusu skorajda sadje na žlico. Prijetne svetlo rumeno-oranžne barve, z okusom po tipični vipavski breskvi.
Slivova ekstra domača marmelada
Slivova ekstra domača marmelada je v celoti izdelana ročno, iz sliv, ki so dozorele na vipavskih osamelcih. Kuhamo jo na hitro, da v njej ohranimo čim več vipavskega sonca in prvobitnega okusa po sadju. Zaradi velikega deleža sadja, ki je skrbno izbrano in donegovano na najbolj naraven način, je po okusu enaka, kot bi jo pripravila vaša nona.
Sonček ekstra domača marmelada
Ekstra domača marmelada Sonček je inovacija Posestva Berce. Njena posebnost je dodatek korenja, s katerim smo zaokrožili okus sočnih vipavskih breskev, prijetno svežino pa ji daje dodatek pomarančnega in limoninega soka. Prijetne rumeno-oranžne barve in osvežilnega, energičnega okusa vas bo pripravljene popeljala v nov dan in vas napolnila s sončno energijo.
Staran vinski kis 0,5l
Staran vinski kis, izdelan po klasični metodi s staranjem v lesenih sodih. Ob staranju pridobi temnejšo bordo barvo, okus po značilnem vinskem rdečem kisu pa je bogatejši, polnejši in uravnotežen v svoji kislosti.
Zelen
Grozdje je trgano ročno v mesecu septembru.
Postopek: 10 urna maceracija, hladna fermentacija. Nega vina poteka izključno v posodah iz nerjavečega jekla.
Barva: Iskrivo zeleno-rumena.
Vonj in aroma: Nežne cvetno-sadne zaznave, ki jih dopolnjujejo mediteranske dišavnice. Intenzivno izražene sortne lastnosti z zaznavami koščičastega sadja in mediteranskih dišavnic.
Okus: Polno in plemenito telo s pravšnjo mero svežine in mehkobe.
Cabernet Sauvignon
Grozdje je trgano ročno v mesecu oktobru.
Postopek: Grozdne jagode v stiku z moštom pustimo 8 dni, sledi biološki razkis, nato pretok : 60 % lesena posoda, 40 % posoda iz nerjavečega jekla.
Barva: Srednje intenzivne rubinasta barva, opazimo lahko vijolične odtenke.
Vonj in aroma: spominja na črni ribez, zrele slive. Zaznamo lahko tudi vonj cedrovine, kar je za to sorto značilno. Terciarno noto karamele in čokolade je vino pridobilo z zorenjem v lesenih sodčkih.
Okus: Z zorenjem v leseni posodi je razvil dolg, prijeten okus, taninov je veliko, vendar so mehki in prijetno pikantni.
Gratis Balzamični kis classico 0,5l
Aromatičen balzamični kis je izdelan iz domačega grozdja po tradicionalni “classico” metodi. Dozoreva in se gosti vsaj 6 let v lesenih sodčkih. Zato je polnega, značilnega sladko-kislega okusa in značilne temno bordo do rjave barve.