Kuhajte z nami
 

Kozliček z dišavnicami

Kozliček z dišavnicami

Sestavine za 4 osebe:

  • pribl. 1 kg kozličkovega stegna
  • pribl. 20 krompirjev
  • pol zrelega paradižnika
  • pol čebule
  • pol limone
  • peteršilj (za garniranje)
  • olivno olje


Za preliv:

  • 1 svež pekoč rdeč feferon
  • 2 glavici česna
  • lovor, peteršilj in timijan
  • sladka zmleta paprika
  • 3 dl rdečega vina
  • olivno olje


Priprava:

Česen olupimo in stroke stresemo v možnar (ali v posodo mešalnika). Dodamo očiščen feferon brez semen, 1 žličko sladke paprike, 1 lovorov list in vejico timijana ter stolčemo (ali zmeljemo). Dobljeno kašo predenemo v skledo, ji dodamo vino, 6 žlic olja in malo nasekljanega peteršilja ter preliv pustimo stati, dokler ga ne bomo potrebovali.

Vključimo pečico in jo ogrejemo na 200 stopinj. Olupimo pol čebule in jo nalistamo. Opranemu paradižniku odstranimo semenje in ga narežemo na rezine, enako narežemo tudi limono. Kozličkovo stegno položimo na delovno površino in vanj z ostrim nožem naredimo zareze, v katere zataknemo koščke čebule, paradižnika in limone. Nato stegno posolimo, ga položimo v nepregoren pekač, polijemo s 3 žlicami pripravljenega preliva in za 1 uro postavimo v pečico.

Meso med pečenjem od časa do časa polijemo s prelivom, na sredini pečenja pa ga obrnemo. Medtem olupimo krompir, ga v ponvi na močnem ognju 3 minute pražimo na kancu olja, odcedimo in 20 minut pred koncem pečenja stresemo v pekač s stegnom. Pečeno stegno in krompir garniramo s peteršiljevimi vejicami in postrežemo.

VINO: H kozličku z dišavnicami Posestvo Berce priporoča vino VINDOR grand cabernet sauvignon.

vindor
  • vindor berg
  • vindor grand
  • vindor fest
  • vindor dessert
  • vindor
vino b
  • literski program

rosenplatz
  • likerji
  • žganje
  • kis
  • marmelada
  • olje
  • prelivi