Kuhajte z nami
 

Čokoladni kolač

Čokoladni kolač

Sestavine:

  • 200 g jedilne čokolade
  • 5 jajc
  • 100 g sladkorja
  • 75 g jedilnega škroba
  • 100 g oluščenih mandljev
  • pribl. 1 dl mleka
  • kvas v prahu (1 vrečka)  
  • vaniljeva esenca
  • 30 g masla

Priprava:
Jajca ubijemo in ločimo rumenjake od beljakov. Mandlje stresemo na pekač in jih 5 ali 6 minut pražimo pod žarom v pečici. Nato jih olupimo in drobno zmeljemo.

Čokolado nalomimo v kozico in jo na zelo šibkem ognju stopimo. Medtem v skledi stepemo rumenjake in sladkor, dodamo mandlje, škrob, mleko, kvas, 1 kapljico vaniljeve esence in nazadnje še stopljeno čokolado. Vse dobro zmešamo. Beljake stepemo v trd sneg in ga previdno vmešamo v pripravljeno zmes.

Testo zlijemo v pomaščen model s snemljivim obodom s premerom 24–26 cm in ga postavimo v ogreto pečico. Pečemo 30–35 minut pri temperaturi 180 stopinj.

VINO: K čokoladnemu kolaču Posestvo Berce priporoča rebulo VINDORdessert.

vindor
  • vindor berg
  • vindor grand
  • vindor fest
  • vindor dessert
  • vindor
vino b
  • literski program

rosenplatz
  • likerji
  • žganje
  • kis
  • marmelada
  • olje
  • prelivi