Kuhajte z nami
 
Ribji sufle na beli polenti s sotirano zelenjavo
Ribji sufle na beli polenti s sotirano zelenjavo
Fileju trske odstranimo kožo. Osolimo pokapamo z limoninim sokom začinimo ter pokapamo z olivnim oljem ter posujemo s sesekljanim česnom in peteršiljem.
Štokviž na belo (bakala na belo)
Štokviž na belo (bakala na belo)
Polenovko fino natolčemo in namočimo v hladno vodo za dan ali dva. Vmes večkrat zamenjamo vodo.
Čokoladni kolač
Čokoladni kolač
Jajca ubijemo in ločimo rumenjake od beljakov. Mandlje stresemo na pekač in jih 5 ali 6 minut pražimo pod žarom v pečici. Nato jih olupimo in drobno zmeljemo.
Kozliček z dišavnicami
Kozliček z dišavnicami
Česen olupimo in stroke stresemo v možnar (ali v posodo mešalnika). Dodamo očiščen feferon brez semen, 1 žličko sladke paprike, 1 lovorov list in vejico timijana ter stolčemo (ali zmeljemo).
Sardele z dišavnicami
Sardele z dišavnicami
Sardele operemo, jih iztrebimo in razpremo kot knjigo. Očistimo in operemo dišavnice, jih osušimo in drobno nasekljamo. Nasekljamo tudi česen. V ponvi segrejemo 4–5 žlic olja ter na njem popražimo dišavnice in česen...
Palačinke z breskovo marmelado in kozarcem rdečega vina
Palačinke z breskovo marmelado in kozarcem rdečega vina
Vse skupaj dobro zmešaj v homogeno maso. Speci v vroči posodi (ponvi) za palačinke.
Svinjska pečenka
Svinjska pečenka
Z ostrim nožem zarežemo med kosti in jih drugo za drugo ločimo od mesa. Nato kare obrnemo za 90 °, zarežemo tudi v meso vzdolž spodnje kosti in jo odrežemo.
Nadevana purica
Nadevana purica
Purico očistimo, jo operemo in dobro obrišemo. Slive namočimo v mlačno vodo, jim odstranimo koščico in jih narežemo. Mocarelo narežemo na kocke, kuhan pršut pa na kocke ali na trakove.
Rebrca v omaki
Rebrca v omaki
Z mesa odstranimo večino zunanje maščobe. Z nožem zarežemo med posamezna rebrca in jih prerežemo. V kozici na kancu olja prepražimo sesekljan česen, rožmarin in žajbelj.
vindor
  • vindor berg
  • vindor grand
  • vindor fest
  • vindor dessert
  • vindor
vino b
  • literski program

rosenplatz
  • likerji
  • žganje
  • kis
  • marmelada
  • olje
  • prelivi